Eu sunt RaRo

Mai bea cafea, mai fumează o țigară!

Posted on: 22 ianuarie 2011

Personajele principale:

1. O familie de la țară (câțiva km depărtare de București): tatăl – șomer, mama – șomeră dintotdeauna, fetița – la școală în clasele primare (în București). Venitul familiei: ajutorul de șomaj (încă primit de tată) și alocația de școlar a fetiței.

2. O familie cu 2 copii (2 fetițe, dacă e relevant în vreun fel): tatăl – cu serviciu (program infernal), mama – încă în CIC cu cea mică (urmând a se întoarce la muncă în curând), cea mare – la grădiniță.

Ce face familia nr. 1? Vin toți 3, de luni până vineri, în București să meargă odrasla la școală. O lasă acolo de dimineată, apoi merg la niște neamuri (vecini cu familia nr. 2) unde stau și-o (pe românește) freacă: țigări, cafele, bârfă etc.

Pentru că tatăl din familia nr. 2 pleacă la serviciu dis-de-dimineață și vine în jur de 6-7 pm, iar mamei nu-i e tocmai ușor să o târâie pe cea mica în brațe prin ploi/nămeți până la grădinița celei mari, le vine o idee. O abordează pe mama familiei nr. 1 și-i propun, contra sumei de 150-200 lei, să o ducă/ia și pe fiica cea mare de la grădiniță. Că tot merge zilnic cu a ei. Efort minim (grădinița fiind aproape de școală) și plătit.

Aia zice da și pleacă să-și termine cafeaua. Revine după câteva minute și spune că: bărbatul meu a zis că-s prea puțini bani și nu vrem.

No bine, bre! Stați și beți cafele plătite de neamuri! Eventual ghiciți-vă în zaț, poate vă apar numerele câștigătoare la 6/49! Că șomajul se termină după 6-9 luni…

Reclame
Etichete: ,

6 răspunsuri to "Mai bea cafea, mai fumează o țigară!"

Daca-i pe bune io-mi bag picioarele in ei de dobitoci! (Iar am refulat; cred ca tre sa fac niste cursuri de Anger Management. :))
Asa-i romanu’ prost de bubuie sau altfel spus „si sarac si fudul”. Of Doamne!

Da, e pe bune. O bună prietenă a pățit-o (mama din familia nr. 2). 😦

Cand eu am propus unei mamici care se vaita ca indemnizatia e mica sa ia pe langa bebelusul ei pe al unei mamici care isi permite sa plateasca mi s-a raspuns ca ea e prea obosita si stresata de doar al ei…
Muieti is posmagii?

Ah,daca ar durea lenea si prostia…
Trist e ca sunt muuulti din astia in tara asta…:(

Da’ ce mi-ar plăcea să doară… =))

Vai,si mie…:):)
Iti dai seama cati ar urla peste tot?:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: