Eu sunt RaRo

Știam deja

Posted on: 26 ianuarie 2011

„Îmi plac” de numa’ ăia care le știu pe toate. Și nu mă refer la oamenii care-și dau cu părerea, exprimându-și preferințele pentru ceva anume sau ce li se pare lor corect în viață. E vorba despre oameni care se cred „specialiști” într-un domeniu fără să fi făcut vreo școală în acest sens – ho, nu-mi săriți în cap că n-am terminat de explicat. Așadar, fără să aibă o diplomă care să ateste că se pricep la acel ceva și fără să fi lucrat/muncit în domeniul respectiv, ei știu deja. Cum de? Cât? Habar n-am.

Ideea e că nici nu sunt în stare să vină ei cu ideea care i-a determinat să spună „știam deja”. Văd, aud, citesc și, după ce s-au convins că „ei e mai deștepți”, vin și-ți spun: „tot ce spui/scrii tu știu deja”. O zic la modul – fără a fi eu aia paranoică și căreia i se pare că toată lumea are ceva cu ea: „eu sunt mult prea deștept, nu mai am ce învăța în domeniul ăsta”.

Păi bine, măi deștepților, căutați ceva care să vă umple goliciunea din viață! Sau nu! Mai bine, dacă tot le știți pe toate, de ce nu vă trageți un glonț în cap?

Foarte drăguț e că mulți din cei care „știu deja” nu au serviciu. Se plâng că, deși au făcut o facultate, nu se pot angaja. Ha! Alooooo, trezirea! Dacă erați așa bazați, aveați un loc de muncă super-mega-bine plătit sau – de ce nu? – propria afacere prosperă.

E bine să ai încredere în tine și să fii conștient de valoarea ta. E normal să-ți placă laudele și recunoașterea „propriei valori”. Dar ești în stare să recunoști că ești prost uneori? Și că, oricât de deștept ai fi, mereu va fi unul și mai și?

Notă: După logica uneia dintre persoanele care mi-a fost sursă de inspirație pentru cele de mai sus, nici n-ar trebui să existe psihologi/terapeuți pentru copii. Pot fi înlocuiți lejer de doamnele educatoare care, în cei 5 ani de liceu pedagogic, acumulează mai multe decît o face un psiholog în 5 ani de facultate.

Reclame
Etichete:

6 răspunsuri to "Știam deja"

Nu stiu la ce nivel vorbesti.
Dar pot sa dau si eu mai departe ce mi-a zis mama mea. invatatoare cu experienta de peste 30 de ani + cei 5 ani de liceu pedagogic. Sunt cazuri, din pacate din ce in ce mai multe, in care sunt absoluti depasiti si trebuie personal specializat (da, ma refer la cei cu ADHD sau retard mintal)

Tocmai. Nu aș avea pretenția, dacă aș fi educatoare, că știu să lucrez cu un copil cu probleme la fel de bine cum o poate face un specialist.

Hmmm… mi-ai dat de gandit!
Nu sunt cel mai bun, nu le stiu pe toate, dar cred c-as face fata unui job din domeniul meu… Din pacate, in Romania, nu e nevoie de cunostinte ci de cunostinte. 😦 Aaa si unii patroni, desi au numai liceul, se cred mai destepti decat aia care chiar au facut o scoala. 😦

Nu mereu e nevoie de cunoștințe (a 2-a variantă). Se practică și în corporatii, în sensul că ajungi la interviu în urma recomandărilor. Dar nu-l treci dacă nu faci față.
E-adevărat și ce zici de patroni. Dar se presupune că, fiind patroni, angajează pentru a-și suplini lipsurile.

Eee, daca esti un/o pupincurist/a ai mai multe sanse in corporatii mai ales pe un post de conducere. Mi-a spus mie o pasarica c-a fost la un interviu si prima intrebare a fost: „Cat esti de deschisa pentru a ocupa aceasta functie?”. Dupa o saptamana zile a aflat ca o vecina de-a ei (despre care se stia SIGUR ca…) care nici macar nu si-a luat Bacu’ e Shop Manager, desi postul era pentru Consilier Vanzari. „Menejera” se lauda la toate prietenele ei cum si-a luat si-si mentine functia… prin deplasari saptamanale la munte unde vin directorasii regionali cu „sotiile” si fac schimb de… „experiente”. Sa nu uit… e vorba de o corporatie internationala destul de cunoscuta la nivel national incat te lovesti de ea zilnic.

Nu știu detalii pentru că n-am lucrat niciodată într-o corporație. Nu zic că nu e adevărat ori că nu se întâmplă și așa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: