Eu sunt RaRo

Nunți, botezuri și înmormântări

Posted on: 28 ianuarie 2011

Înmormântările sunt în titlu ca să fie, nu mă voi lega de ele. Deși ar trebui, poate, să zic de bine de popi. Nunțile și botezurile cu dar, însă, mă omoară.

Referitor la nunți, un fost coleg de serviciu și prieten bun – care, apropos, s-a însurat de 2 ori și la ambele nunți a beneficiat de dar –  îmi spunea, odată, că e musai darul la nunți. Cumva ca „un ajutor pentru tinerii care pornesc la drum împreună”. Ei, na, pe bune?

Bun, să zicem că 2 oameni se căsătoresc. Și amândoi își doresc „nuntă ca-n povești”. Și vor să le fie alături toți cei dragi. Și ea s-a visat mireasă din copilărie. Da’ ce caută la nuntă toate neamurile până la al 15-lea grad? Și toți colegii de serviciu? Și toți prietenii părinților? Toți le sunt dragi?

De ce trebuie să știe invitații – cică discret – cât costă meniul? Și că, pe lângă mâncare și băutură, ei mai au cheltuieli cu decorarea sălii, fotograf de mii de euro, rochia de casă de modă, costumul mirelui, formația etc?

Cu ce am greșit eu de trebuie să-ți plătesc fițele pe care nu ți le-ai permite altfel? Mă vrei la nuntă, mă inviți fără să-mi sugerezi că meniul e atât și  trupa la moda invitată să cânte costă atâtea mii de euro. Poate mie nici nu-mi place trupa aia, nici manelistul chemat să anime.

La ce-ți trebuie fotograf scump și poze artistice? Să te lauzi vânzătoarei de la aprozarul din colț cu „cel mai fericit moment din viața ta”, când din banii rămași – după tragerea liniei – plătești întreținerea restantă de 1 an și avansul la Logan?

Să zicem că, într-un final, înțeleg că ți-ai dorit nunta aia minunată, am participat la ea și te-am plătit pentru că „ți-a fost drag” să mă ai alături. Da’ de ce mama mă-sii faci și botezul asemenea nunții? Sau de ce te superi că nu-ți dau plicul și la botez? Că am îndrăznit să vin doar cu cadou pentru copil? Iar ai restanțe la întreținere? Se termină stocul de zahăr, făină și ulei din debara?

Notă: Mi-am permis să scriu asta ca un om care a chemat la nuntă/botez doar oamenii care-i sunt dragi. Fără dar, fără să se plângă și cu mâncare/băutură la liber – adică bufet. Dacă aveam mai mulți prieteni și mai mulți bani, făceam nuntă mai mare. Dacă îmi doream, mă îmbrăcam și în rochie albă de mireasă.

Reclame
Etichete: , ,

1 Response to "Nunți, botezuri și înmormântări"

Hopa! Poate ne vedem… Noi suntem chemati la un botez sambata viitoare. 🙂 Inca n-am aflat cat e meniul+bautura, dar banuiesc ca-i vreo 100 de lei/persoana asa ca mai mult de 300 de lei nu-i punem, mai ales c-am fost si in vizita particulara. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: