Eu sunt RaRo

Despre cum poți slăbi

Posted on: 11 februarie 2011

Nu voi vorbi despre obezitate la modul serios, deși e o problemă serioasă. Nu voi da nici sfaturi pentru slăbit – pentru că nu mă pricep. Am încercat o singură dată să țin un regim – prin clasa a IX-a, adică demult – și nu mi-a ieșit.

Cum e normal – de ce oare? – femeile sunt cele mai afectate de kilogramele în plus la modul că lor le pasă. Mai rar bărbați care să comenteze uite ce burtă a făcut ăla. Sau, dacă se întâmplă, o fac la o bere, tachinându-se prietenește. Însă atunci cînd văd o femeie grasă, sunt extrem de critici, ironici samd.

Dacă cineva m-ar întreba insistent ce să facă pentru a slăbi, i-aș spune să mănânce mai puțin, adică să reducă numărul caloriilor îngurgitate. Apoi să facă mișcare. Dacă asta nu ar funcționa, ar trebui să meargă la un medic endocrinolog. Din păcate, românii se „tem” de medici. Din păcate, specialiști într-ale endocrinologiei sunt puțini în toată lumea asta – știu asta de la un medic.

Așa că, femeile măcinate  de problema slăbitului, încearcă tot soiul de regimuri și „rețete” de slăbit asezonate frumos – uneori – cu pilule minune promovate strategic cu poze doveditoare: „before”  și „after”.

Când nimic nu mai funcționează, le vin idei și mai năstrușnice:

  • Se zice că dacă prima sarcină te-a dereglat, a doua te reglează înapoi… M-ar tenta dacă ar fi adevărat și aș ști că ajung băț.
  • Eu am văzut multe mămici care s-au îngrășat la prima sarcina și când l-au făcut pe al doilea nu au mai pus un gram și și-au revenit repede la forma inițială… Or fi ele mai norocoase

„Părerea mea” de (ne)specialist este că dacă ești sănătos și nu bagi cu amândouă mâinile dulciuri și restul „otrăvurilor”, vei slăbi. Nu slăbești, ai o problemă. Glande endocrine nu înseamnă doar tiroidă.

Notă: Nu am probleme cu greutatea și nu am avut niciodată probleme serioase cu greutatea. Deși bărbatul – căruia îi plac femeile care „zgârie cada” – glumește uneori că ar trebui să mai slăbesc, aștept să scape el de burtă. Primul.

Reclame
Etichete: , ,

2 răspunsuri to "Despre cum poți slăbi"

„Se zice că dacă prima sarcină te-a dereglat, a doua te reglează înapoi… “

😀 După regula ca să-ți revii din mahmureală trebuie să bei aceleași băuturi în ordine inversă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: