Eu sunt RaRo

Perspective

Posted on: 17 februarie 2011

Ea, el și 2 copii mici. Împreună cu alți prieteni la un grătar la pădure. El tolănit pe un pled. Ea cu cei 2 copii agățați de gât, strângând, alergând, făcând singură tot.

Lui i se face sete și, fiindu-i greu să-și ridice oasele de pe pled, îi cere ei sticla cu suc. Ea, neprotestând și cu aceeași 2 copii în brațe, i-o dă. El, nemulțumit:

Nu puteai să scoți și capacul?

Care sunt reacțiile dacă ești martor la scena descrisă mai sus?

Dacă ești gospodar – nu remarci, ți se pare absolut normal, doar pentru asta ți-ai luat femeie.

Dacă ești misogin – îți spui, în gând, că femeia își merită soarta. Doar ea l-a ales.

Dacă ești femeie aproximativ în aceeași situație – taci și înghiți în sec. Eventual vă plângeți una alteia la o bârfă mică după ce apele se liniștesc și aveți ceva intimitate.

Dacă ești mai băgăcios din fire – iei atitudine, eventual te revolți.

Eu chiar nu știu ce aș fi făcut, n-am fost de față, dar situația e reală. Probabil aș fi fost jumătate  – ori chiar mai mult – misogin(ă), jumătate tipul băgăcios. Pentru că bărbatul în cauză m-a însoțit la mare la cumpărături – fiind desemnați de grup. Pe lângă că nu a comentat nimic la alegerile mele, a și cărat – din proprie inițiativă – sacoșele grele la mașină. Că na, sunt femeie și a considerat că așa e politicos.

În 90% din cazuri sunt de părere că ne merităm soarta.

Reclame

7 răspunsuri to "Perspective"

eu i-as fi ars un capac dupa ceafa de nu ar mai fi indraznit sa comenteze o a doua oara 😀

Ai fi făcut asta în calitate de nevastă sau de spectator?

ca nevasta desigur. ca spectator depinde. nu am fost niciodata de parere ca trebuie sa te bagi in treburile altora. daca le place situatia in care sunt nu o sa schimbe nimic, daca nu, probabil ca vor lua atitudine. daca nu sunt suficient de inteligenti sa ia atitudine, sorry.

Ce „tare” esti! Nu cred ca in calitate de nevasta i-ai fi ars una dupa ceafa pentru ca (sper ca nu-i cazu’) ai fi obisnuita cu astfel de situatii si in clipa imediat urmatoare ai fi vazut ce sprinten poate sa fie (ti-ai fi luat vreo doua).
Eu, in calitate de spectator si daca ar fi un „prieten” (desi n-am asemenea specimene), i-as fi spus vreo doua si i-as fi turnat sucu’ in cap cu riscu de a ne lua la tranta.

Pai normal ca isi merita soarta. Urasc femeile care se lasa tratate ca un pres.i-as fi spus asa mai in gluma mai in serios sa isi miste si el dosul asta ca spectator iar ca nevasta n-am fi ajuns in situatia aia pentru ca era „educat” de acasa. Nu de alta dar nu cred ca ar vrea sa incerce inca o luna de mancat pe la turci sau kebabari si de cautat in maldarul de haine insirate prin toata casa o pereche de sosete. E drept ca luna aia nici n-am avut pe nimeni la noi in vizita si nici fimeo nu era in peisaj.

Dar cum ai ajuns sa ai in mediul tau asemenea specimen?

E prietena unei prietene care e prietenaă cu altă prietenă și tot așa. Na, se mai întâlnesc oamenii. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: