Eu sunt RaRo

De ce poartă femeile sutien?

Posted on: 22 martie 2011

Cred că e întrebarea care îi „macină” pe mulți bărbați.  Pentru că – mulți recunosc – e enervant să faci eforturi pentru a ajunge la nurii unei femei.

Am tot auzit povești despre cum unii sau alții s-au chinuit îndelung să descheie un sutien – bâjbâind pe „întuneric” pe la spate – până când s-au prins ori li s-a zis  că mecanismul e în față. Ori na, într-o laterală.

Cei mai mulți bărbați pe care îi cunosc sunt deranjați de el și, cum spuneam la început, nu înțeleg de ce e nevoie de sutien.

Păi dragilor, eu cred că sunt vreo 3 motive – atât văd eu:

  • mascarea/ridicarea sânilor lăsați;
  • „mărirea” sânilor mici;
  • pudismul.

Sutienul a fost creat, cică, pentru a da o linie cât mai elegantă ținutei doamnelor. Deși la început avea doar rolul de a susține sânii – fără a modifica foarte tare efectul vizual, acum s-a ajuns la mai multe.

Dacă e plăcut pentru ochi să vezi vara fetișcane cu sâni obraznici tresăltând pe sub bluzele ușoare, nu cred că la fel de plăcut e să vezi o babă cu „bretele”. Și vine vara, un pic mai e…

Deci? Ce ziceți? Cu sau fără? Cu pentru unele și fără pentru altele?

Reclame
Etichete: ,

7 răspunsuri to "De ce poartă femeile sutien?"

unele da, altele ba. Acolo unde se impune! 😉

Păi mai e și susținerea sânilor mari, dar nelăsați, pentru că altfel se lasă cu dureri și probleme de spate.
Nu știu de ce vizual, mi se pare ok o tipă cu cupa A să nu poarte (înafară de cazurile la care e mamelonul mai mare ca sânul în sine), dar de la un B plin, un C în sus… cam trebuie sutien.
Depinde și de ținută, dar e dizgrațios să vezi săltând mingile prin bluză… și e și inconfortabil pentru purtătoarea sânilor.

Oricum, eu sunt la cu sutiene care se potrivesc și care oferă susținere anatomică. Sunt contra sugrumătoarelor sau carcaselor în care mai încape încă pe atâta.

S-ar putea sa ma insel – nu sunt un expert (desi nu mi-ar displacea :D) – dar eu stiu ca literele sunt pentru forma sanului si numerele pentru marimi. In cazul asta nu vad de ce unele forme de sani au voie cu sutien si altele nu. Cum e?

Literele sunt pentru cupă, adică cât de voluminos e sânul propriu-zis, iar numerele sunt pentru circumferința trunchiului sub bust (n-are legătură cu sânul mărimea asta propriu zis, ci cu breteaua orizontală de la sutien).

Ideea e că un sutien bine ales e ca un pantof cu talpă ortopedică, susține și întărește mușchii, oferind o mai bună odihnă coloanei, supusă totuși unui efort din cauza mărimii. De asta zic de cupe, una cu volum mic de sâni, nu are probleme dacă nu poartă sutien; o femeie cu volum mare, are nevoie de un sprijin mai bun.

Un sutien bine ales nu va atrofia niciodată mușchii (decât poate dacă îl porți și în somn și la duș), ci din contra.
Problema cu atrofierea e că 90% din femei poartă sutienul nepotrivit. De pildă sutienele alea cu burete cu bretelele strânse de ajung sânii în gât, nu numai că atrofiază mușchii, ci îi lasă mai tare decât gravitația o face.

Aha. Mersi pentru lamuriri. 😀 Bine de stiut.

Cum ziceam si mai sus, nu pretind ca as fi un expert, dar sutienul invata sanul lenes. Sunt sanse mai mari ca un san de marime mica sau medie sa se lase de-a lungul timpului datorita purtarii sutienului decat datorita absentei lui. Pentru ca muschii sustinatori se atrofiaza din cauza lipsei de exercitiu. Cu totul altfel sta treaba la sanii mari si foarte mari. Cu gravitatia nu te pui. Si nici muschii aia nu o fac.
Si da, din punctul de vedere al barbatilor, sanul fara sutien se vede frumos. Sau macar cu sutiene fara adaos (de-alea subtiri de tot).
La babe nu se cheama sutien ci țâțar. Mai sunt si alea grase la care nici țâțare nu le poti zice. Alea sunt corturi.

Și, totuși, există bărbați care nici nu vor s-audă de sutiene, indiferent de cupă.
Mie mi se pare normal ca anumite persoane să le poarte. Sau în anumite situații. La un interviu pentru angajare, de exemplu. Nu văd de ce mi-ar fi distrasă atenția de sfârcurile uneia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: